Вълнуваща изложба живопис откриват във Варна утре. Градската художествена галерия Борис

...
Вълнуваща изложба живопис откриват във Варна утре. Градската художествена галерия Борис
Коментари Харесай

Вълнуваща изложба живопис откриват за варненци в Градската художествена галерия

Вълнуваща галерия живопис откриват във Варна утре. Градската художествена изложба Борис Георгиев - Варна, показва от 18 април до 18 май 2024 година независима галерия на художника Красен Бербенков, дълготраен учител по изобразително изкуство в Националното учебно заведение по изкуствата Добри Христов-Варна, оповестяват от ГХГ-Варна.

" Пространствени разновидности " е 25-а негова независима изява в страната, други десетина изложения е показвал в чужбина. Уважаван от познавачите поради своите задълбочени креативен проучвания на цвета, създателят изненадва с една галерия живопис най-вече от огромни и междинни формати, изпълнени в акрил, масло и смесена техника, която е основана за извънредно малко време - единствено за първите три месеца от началото на тази година.

За своя опит във времето и в процеса на работа в пространството на своите произведения Красен Бербенков споделя пред Нина Локмаджиева: Всички творби са рисувани от началото на тази година - желаех да опитвам с времето - да бъдат експресивни, бързи. Затова работих върху повече като брой произведения и отсях единствено най-хубавото, което се получи. За мен самия резултатът е много забавен, тъй като до момента не съм правил галерия за толкоз малко време. Имам и остарели работи, които биха подкрепили тези в една селекция, само че избирам да се придържам към един интервал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР